Category Archives: Advertorial

Family’s Photobook by FotoZZoom

Finally…. Photo book dah sampai. Cantik kan?

Tak sampai dua minggu , dah siap dan sampai depan rumah je.  FYI, 3 hari selepas buat photobook secara online, FotoZZoom akan hantar email untuk preview photo album kejap je. Senang je pun. Kalau you all order, bila dah ready for review, you all boleh je amend apa-apa… nak ubah gambar letak muka surat mana, nak buat cover photo untuk photo book pun boleh. Senang je. Once dah amend, terus click yes then FotoZZoom akan akan hantar email lagi sekali untuk confirmation. Dia suruh kita confirm  gambar yang kita amend tu ok ke tak. Kalau ok, click je kat Print order.  Oh ya.. order preview cuma available selama 48 jam je, Kalau takde apa-apa perubahan …kira confirm lah tu, so dia akan print photo album dan terus deliver kat kita. Senang je, tak payah nak pi kedai. Kalau nak buat kat tempat lain… I know mahal. Sebab pernah buat . Kos print pun dah RM200 lebih, tapi kat FotoZZoom ni berbaloi. Cepat, mudah dan berbaloi.

Let see our family’s photo book. Yang ni cuma RM163 termasuk GST ok dan shipping fee is FREE. Mana nak cari benda FREE sekarang oi… Dan yang lebih menarik sekarang ni ada promotions.

Check this out…. To know more, click the picture

fotozzoom

Photo Books, Photo Prints dan Framed Prints. Menarik…

DSC_7705

OK ni Photo Book kiterang.. Cover dia yang simple but lovely

DSC_7706

Gambar lama ni, tahun 2008 punya

DSC_7707

Gambar 2008 jugak… ni kira compilation lah

DSC_7709

Ni gambar 2010 dan 2011

Banyak lagi ada few more muka surat…tapi takkan nak show semua kan…. puas hati lah lawa kan? Ha you all nanti gambar raya tahun ni boleh buat macam ni, atau gambar kahwin ke, gambar baby baru ke kot kot nak buat milestone dari masa pregnant sampai bersalin…Gambar travel. I suka macam ni instead of digital picture .

Priceless moment…

Photo Book from FotoZZoom

BUlan-bulan puasa tengah hari sangatlah free, bosan jugak takde buat apa-apa.. jadi masa terluang tu, I beleklah gambar-gambar lama kat dalam PC ni. Tengok gambar Ashraff dan Afriena zaman kecik, gambar travel, gambar Rayyan masa baby. Bila tengok gambar-gambar ni, terbit lah idea nak buat photo book. Selalu ambil gambar then kita pergi kedai cuci je gambar, tapi yang ni nak buat photobook. Bolehlah lah compile gambar letak dalam satu buku, kiranya buatlah satu cerita. So I macam biasalah surf dalam internet kot kot ada service macam tu kan. Selalu US based website ada buat service ni tapi mahal sebab nak kena consider kat shipping rate. Mahal lah sangat shipping rate dia. Lagi mahal dari service.  So, bila surf , finally jumpalah FotoZZoom

mmm menarik jugak pakej dalam ni. Pulak tu senang je cara nak order phto book. Sekarang ni semua main online, lepas knock knock orang hantar depan rumah. sempoi…. So mari , I tunjukkkan caara nak buat photobook dengan FotoZZoom dengan cara yang sangat senang.

1. PILIH REKAAN PHOTO BOOK YANG BERKENAN DIHATI

pening kepala jugak lah nak pilih rekaan dia,sebab adalah 99+ rekaan  dalam tu. Hai berpinar mata tengok. Semua catik dan setia rekaan  sangat unik. Macam I, I pilih  ” Together Sweet Home” Nampak cute je dan sesuai untuk yang bertemakan famili.

2

2. PILIH JENIS DAN SAIZ PHOTO BOOK

Bila dahberkenaan dengan rekaan tu, preview untuk tengok dengan lebih dekat. Bila dah berkenan, pilih book type and size lepas tu tekan “Choose This Photo Book“. Actually ada macam-macam size dalam tu. Hish macam terasa nak buat untuk gambar kahwin plak. Kena tanya fotozzoom ni, dia buat tak untuk gambar yang zaman guna negatif filem tu.

34

3. NYATAKAN CERITA BERKENAAN GAMBAR

senang je ni. Tick je mana yang berkenaan macam gambar kat bawah ni..

5

4. TAJUK DAN COVER PHOTO

haaaa… siap boleh buat tajuk lagi. Boleh lah nak add gambar untuk cover photo book tu..

6

5. MAKLUMAT PERIBADI DAN BAYARAN

biasalah .. bila dah buat online order tu kenalah isi maklumat ni. So sapa ada voucher ke, boleh lah diisi

7

6. PERIKSA RINGKASAN PESANAN

bila dah isi semua maklumat, nanti akan dapat ringkasan pesanan beserta harga.

*IMPORTANT* The summary price does not include GST 6% & shipping charges (if any)

7. UPLOAD GAMBAR-GAMBAR

Ha apa lagi,  upload lah gambar..

I upload gambar dari tahun 2007 sampai 2014. Alahai comel-comel bebudak masa tu.

DSC_0238

tengoklah gambar dorang ni… comel jer…. Sayang kalau tak buat photobook.  Nanti boleh tunjuk kat dorang bila besar. Oh ya, sementara I dok taip ni, I baru je siap submit order, siap bayar dah. Sekarang cuma tunggu email dari Foto ZZoom untuk I review photo book yang I order before printing. nanti boleh lah tambah apa-apa yang patut. Ohh tak sabar nye nak tengok photo book tu, Nanti I share ye gambar photo book…

Demam #OlaBola Astro On-The-Go & Stadium Astro: World Cup 2014

Olabola1 Demam #Olabola piala dunia dah bermula. Jadi bersedialah untuk bercekang mata dihadapan TV untuk 3 perlawanan bermula tepat jam 12 malam, 3 pagi dan 6 pagi setiap hari.. hehehehhe…nak IKLAN SKIT ni…. Tahun ni Astro mendapat hak mutlak siaran Piala Dunia Fifa 2014 dan anda semua boleh saksikan kesemua 64 perlawanan piada dunia 2014 di Astro dan jika anda ingin mendapat maklumat berkaitan dengan piala dunia 2014, sila layari ke http://olabola.stadiumastro.com/ <– click sekarang OK… abis intro.. sebenarnya saya nak cerita skit.. pada hari Sabtu lepas, saya dapat jemputan istimewa dari Astro untuk bersama dalam kemeriahan Piada Dunia ni di One City Mall, USJ. Storynya macam gini la….. olabola2 Sampai aja terus register dan tak sangka ramai gaks blogger-blogger femes-femes hadir termasuk la Sawanila yg tak berapa femes nih pon menyendeng sekali. Setelah sesi penerangan oleh pihak penganjur, kami dibahagikan kepada kumpulan-kumpulan dan saya amat bertuah dapat masuk kumpulan Germany yang dah sememangnya tahun ni saya memang sokong Germany pon… olabola3 OK… nak tahu apa aktiviti kat sana… Menarik sekali.. Kalau korang nak tahu.. kami diberi tugasan sangat mencabar… mula-mula kena download 4 apps dan install dalam smartphone…. meh sini saya cerita skit pasal smartphone apps yg canggih ni:   Astro Go 2014 FIFA World Cup™ app and Web Player adalah smartphone apps yang perlu ada bagi peminat Piala Dunia 2014. Pelanggan Astro yang mempunyai Astro Football Pass boleh menonton kesemua 64 perlawanan bolasepak secara langsung melalui aplikasi ini dan boleh memilih untuk menonton secara langsung dari 6 camera angle. Bukan itu aja, maklumat terperinci dan statistik perlawanan dan lebih daripada 4000 video on demand boleh ditonton dari applikasi smartphone ini. Aplikasi ini boleh didownload secara percuma di Apple App Store / Google Play Store dan web player via StadiumAstro.com.

F6

Paling saya suka pada Astro Go Fifa World Cup 2014 – Boleh pilih untuk tonton dari 6 sudut kamera yang berlainan dan boleh ulang tayang ikut kehendak kita

Astro on the Go app. Kesemua 64 perlawanan FIFA World Cup™ boleh ditonton secara langsung oleh palanggan Astro dan bukan pelanggan Astro juga. 30 perlawanan boleh ditonton secara percuma dan selebihnya dikenakan bayaran sebanyak RM6 untuk satu siaran perlawanan. Aplikasi ini boleh didownload secara percuma di Apple App Store / Google Play Store dan my.astroonthego.com

Astro on the go, Aplikasi mudah alih untuk saksikan siaran astro dimana sahaja

F3 Ola Bola Football Predictor ini adalah aplikasi LIVE football prediction app – maksudnya kita boleh buat tekaan dan andaikan semasa perlawanan secara langsung (eg. free kicks, corners and penalty kicks). Markah akan diberki sekiranya tekaan tepat dan kumpulkan markah sehingga akhir musim untuk menjadi juara  Football Predictor dan banyak hadiah akan dimenangi.  Aplikasi ini boleh didownload secara percuma di Apple App Store / Google Play Store

Salah satu paparan pada aplikasi Ola Bola Football Predictor

Stadium Astro Fantasy #OlaBola Edition menawarkan peminat bolasepak untuk berpeluang menjadi pengurus bolasepak dimana anda boleh membuat pasukan idaman anda sendiri. Selain daripada itu anda berpeluang untuk membeli pemain, memindahkan pemain dan bertanding kejohanan liga secara maya dan memperoleh markah. Menangi hadiah hadiah yang menarik dari pasukan fantasi anda tersebut bersama Fantasy Football Olabola edition di Fantasy.olabola.stadiumastro.com.

Stadium Astro Fantasy #OlaBola Edition… layari sekarang

Dan tidak lupa juga, sekiranya anda boleh juga mendengan siaran langsung perlawanan piala dunia ini secara langsung melalui Radio Arena, radio digital terkini yang boleh diakses melalui www.stadiumastro.com. Jadi apa tunggu lagi…. cubalah sendiri ya…. hehehe     Sebagai tetamu semasa Stadium Astro #OlaBola World Cup Party tu, saya berpeluang untuk turut serta bermain pelbagai permainan yang berdasarkan aplikasi Astro go tersebut. Disamping itu pihak penganjur juga ada buat quiz bolasepak dimana setiap kumpulan perlu menjawab soalan-soalan berkaitan dengan bolasepak. olabola4 Dalam semua apps tu… saya paling suka Astro Ola Bola Foolball Predictor… semasa siaran langsung perlawanan bola tu, korang just predict berdasarkan fakta yg disoal…ala macam corner kick, gol ker, apa apa aja la… dan sekiranya tekaan tersebut tepat akan dapat markah… semua tu akan berlangsung secara live dengan perlawanan sebenar.. hebat bukan…. kalau nak tahu.. download cepat-cepat dan jangan lupa test pada perlawanan sebenar kul 12mlm nanti or 3 pagi nanti…. olabola5 Gambar kat atas tu… group kami bertungkus lumus untuk siapkan tugasan.. tapi memang seronok… Oh Ya.. gambar kat sebelah kanan tu plak kalau korang nak tengok highlight piala dunia dan video clip hebat dari perlawanan yg telah berlangsung, korang just download apps Astro Go Fifa WorldCup dan Stadium Astro.. segala maklumat hanya pada hujung jari.. olabola6 So last sekali sampailah ke sessi penyampaian hadiah.. walaupon saya dan kumpulan saya tak memang kami cukup bertuah dapat goodie bag pon jadilah… apa-apa pon sekalung tahniah kepada blogger-blogger yang menang dan tidak lupa kepada pihak Astro yang menganjurkan aktiviti ini… lain kali jemput saya lagi ye….. dan jangan lupa korang untuk layari http://olabola.stadiumastro.com/  dan download kesemua apps dan install ke dalam smartphone korang sekarang..