Monthly Archives: January 2017

Bekal ke sekolah : Idea 👍🏻

Susah betul takde unifi

nak update blog mmg susah

rumah baru takde unifi coverage.. dah tiga kaki apply,  jawapan tetap sama

hey come on…. TM do something… berderetnrumah dok menunggu unifi

slow lah

anw nak share idea bekL anak anak ke sekolah. Memang setiap hari saya masak untuk bekalanNk dan suami. Senang hati anak makan apa tang kita masak. Ashraff kata dlm kelas dia sorang je bawak bekal tapi dia tak heran ,  dia suka kadang dia yang masak untuk bekal. Afriena bawak bekal kawan dia pun follow. Rayyan pun ada geng bekal dah

Koay teow goreng utk sesi pagi

Mini pizza n oreo utk rayyan Sekolah petang

Pepperoni pizza utk ashraff

Nasi goreng utk suami sarapan kat opis

Mac n cheese untuk sesi petang

Sandwich fornhusband PB n’ J French toast with choc sauce for afriena

Dorang suka bawak bekal.  Duit poket mmg kasi so ikut suka dorang lah nak belanja atau masuk tabung…

 

 

First MC of the year

Macam biasa, pagi pukul enam saya dah bangun.  Bangun kejut Afriena sebab dia sekolah pagi.  Kata je ada alarm clock 

tit tit tit tit tapi tak bangun jugak…  kena ketuk pintu bilik baru bangun.  Siap mandi baru kejut Ashraff n last Rayyan. Lepas solat subuh baru masuk dapur.  Memang akan masak setiapnpagi sebab Afriena bawak bekal ke sekolah. Tengah hari pun masak sbb Ashraff n Rayyan bawak bekal. Penat lab sikit tapi bila rasa makan makanan kantin, baik masaklah . Penat sikit pun takpe.

pagi tadi Rayyan bangun dengan keadaan takleh nafas. Tarik nafas pun mcm siksa sangat… pukul 7 lagi dah keluar rumah pegi klinik. Nasib baik ada klinik 24 jam… waliing distance gitu. Tapi takkan nak jalan …kita naik kereta la . Tapi batu lepas pagar rumah,  kereta plak mati.  Allah dugaan apa kah ini?

img_0932

 

terpaksalah jalan kaki sbb rayyan mcm dah teruk sangat.  Tu pun saya yang dukung dia. Penat gak dukung budak ni nampak kurus tapi berat. Berpeluh peluh. 

Sampai klinik terus amik Neb. Habis neb dapat MC.

 Pasal kereta plak sampai petang gak lah kereta tu kat bengkel.  Alhamdulillah semua dah ok

 

 

Rumah Baru, Sekolah Baru 2017

Alhamdulillah kami dah pindah rumah.  Dari 1/12 lah kira on n off dok sana dok sini haaaa kira gitulah

sangatlah penat pindah rumah sbb nak cuci rumah lah, nak uruskan sekolah anak lah,  macam macam lah. Duit pun berdesup desup keluar. 

Rumah sekarang dalam proses nak kemas, dan deco sikit sikit.  Sebab rumah ni rumah second hand, owner dulu macam terlebih deco so sayanglah nak buang deco lama dia so kasi maintain apa yang ada n match with our gurniture concept je.  Furniture pun tak beli bawak dari rumah lama. Memang kena jimat lah.  Now bila dah settle dalam rumah baru boleh kerjakan luar rumah. Lagipun sekarang musim hujan jadi kita sabar lah sikit kasi tanah kering.

 Lanscape idea ialah simple jangan pening sama macam  konsep indoor. Simple jangan serabut perabot.konsep dia biar luas sikit boleh berlari lati.

 

slowly lah

Bab sekolah okay… just that first time pengalaman sekolah kebangsaan sebelum ni sekolah swasta and sjkc. Lain cara pengurusan sekolah kot. Hari ni banyak menahan sabar. Fuhhhh

 

okaylah nak tidur 

ciao

assalamualaikum