Category Archives: Uncategorized

Birthday encik suami

Hari kejadian adalah 18 Jan 2020. Plan ngan Afriena buat surprise. Hahahah, taklehshare ngan boys Kang kejap kejap tanya…Kek settle tempah ngan homebaker . Sebab nak something yang premium, kurang manis . Taknak yang Kat kedai sbb Kat kedai selalunya manis terlampau, pastu kek sama je sokmo.

Sabtu kebetulan anak² yang sekolah menengah Ada merentas desa so habis xtvt dorang baru boleh celebrate. cake pun , the baker yang delivered it quitely.

Moist Banana Alted Caramel cake with cream cheese frosting.. sedap sangat. Sebijik ni dua Hari je langsai semua.

So pukul 12 camtu anak²sampai, terus ambil keluar kek,then panggil papa. Konon cakap Ada orang Cari. Menonong dia keluar pi depan..hahaha Tak perasan dia ngan kek atas meja. Simple je. Nyanyi Birthday song..pastu makan kek pastu keluar lunch. Kami keluar makan nasi budu Kat A Hassan , Awan besar. punya lah lama Tak makan budu..fuhhh sedap betul..

Dah setahun kot Tak datang. Masing² berselera makan. Anak jepun suka na dengan ayam Kampung goreng.
Ada ulam, sayur celur, budu, gulai kawah,telur itik masak lemak, paying tempoyak which Rayyan je yang makan kot, ayam Kampung goreng,and off course budu
Birthday man..sambil makan sambil tidurkan anak. ❤️❤️❤️
So kecik yang Tak berapa kecik taknak duduk kerusi VIP dah.. semua nak Sama ngan orang lain.kalau Kat rumah pinggan pun taknak pinggan plastik, dia nak pinggan kaca macam orang lain
My plate… mcm nak repeat plak

Anw..Happy Birthday Papa..semoga sentiasa dirahmati Allah.

Fish and Chips paling sedap Di KL

Lama tak bersiaran… Busy dengan Michiko. Dia Kan miss serba nak amik tau. Baru nak pegang komputer/notebook dia pun datang nak tekan² keyboard pastu dia tak suka main toys sengsorang, nak kena teman..adehhh

Last 2 Fridays, pagi sebelum kerja cik suamu cakap dia nak makan Fish & Chips. Then I told him alah pi je makan kat mall Yang fish market ke Benda…then dia cakap alah Tu too common, kita pi makan tempat premium lah..Yang sedap sikit…

Hahaha so APA Lagi time to jugak Google…maka jumpa lah Cor Blimey Fish & Chip. Semua good review, original recipe Dari UK. Many specialised in its own. Quality food and scrumptious.

So Lepas balik kerja je, terus ajak anak Bini keluar pi makan. We went to Hartamas branch, Kira paling dekat lah ngan rumah. Sampai je masuk and order. Susana restoran sangat tenang, tak Ramai orang and hiasan dia bagus untuk anak² belajar nama² tempat Di UK. Sambil belajar nama tempat², kejap je dah siap order. Sempat lah jugak saya pi toilet. Toilet dia 5 star bersih, intai daput, daput pun bersih. Being me Yang cerewet Kan semua nak check. Hahahah

First Yang sampai adalah seafood chowder. Ni Michiko punya. Habis dia hidup sup ni, abang² n Kakak dapat lah menyudu sikit sorang amik rasa. Michiko cuma tak makan ikan, udang n sotong je dalam Tu. Chowder ni sedap, Ada sotong, udang ,fish fillet n some vegie. Cukup lemak berkrim. makan plak Dalam restoran Yang sejuk beku.cicah plak garlic 🍞. Set ni harga Dalam RM15.90 kalau tak Salah.

Yang ni Kheirul punya. Dia order Haddock. Ikan ni imported from UK. Satu set macam ni dalam RM 44.90 kalau tak Salah. Batter pun boleh pilih. Dia pilih garlic herb rasanya. Side dish dia boleh pilih jugak. Rasa dia? Senyap je dia makan. Tapi last half Tu baru dia nak share ngan Rayyan..hahaha sedap giler ikan ni Manis but ISI dia Rasa tough sikit. Nampak cam kecik Kan.. tapi sangat mengenyangkan. Chips dia kat bawah tu banyak giler..

Ashraff, Afriena n Rayyan order dory. Tapi berbeza batter. Ashraff pilih lemon herbs batter, Afriena plak pilih curry batter n rayyan ambik original. I seldom eat dory sebab tak suka but for this one memang sedap. Next time kalau pergi nak pilih dory plak.. Ini fish n ‘ chips Afriena punya…batter dia sedap ok.

And last one is mine. I ordered Cod Fish. Premium selection , imported from UK. Cod fish tak yah citer lah memang sedap. Manis ikan. Kena plak ngan side dish Mint Mushy peas. Jadi bila makan tak rasa muak lah. I only larat makan satu je .Lagi satu keping kena share ngan anak² sbb my space dlm perut sudah kecik. I chose lemon herbs batter.

Kalau Tanya nak pi lagi ke tak? Off course lah..kena try fish burger, family feast..banyak Lagi. Lagipun restoran dia tak Ramai orang tenang je. Makan kat Sana pun feel dia macam dok oversea dah ngan air-conditioning Yang sejuk hahahha…pekena plak mint lemonade. Kena pi masa birthday plak..

You all Google lah ye for more info. dia Ada branch kat Hartamas, Uptown and Subang kot. Muslim friendly, takde alcohol incase you wondering.

Arissa Aqilah dah 2 tahun

Alhamdulillah… Dah dua tahun dah sikecik ni. Dah dua tahun ni, mulut dia potpet², pastu pandai dah merajuk, pandai nak berebut barang ngan orang.

Kalau berebut barang ngan Rayyan siap pekik, it’s mine..please padahal orang punya

Kawan gaduh…

Dah pandai komplen dah, kalau papa dia tak nak layan mulalah..mama, mama, papa @#@&#+#+£… Tak paham APA dia cakap tapi paham apa yang dia nak bagi tau..Video call papa dia 3-4 Kali sehati adalah wajib..adehhhh

Buat masa ni hobi dia menyanyi, menari Dan buli kucing.. well Kami celebrate birthday dia simple..keluar makan then potong kek kat rumah

Semoga sentiasa dirahmati Allah ye Cayang ucuk acam ikan pekasam mama…