Category Archives: Cool Stuff & Review

#5 Ciri-Ciri Terbaik Samsung Galaxy S4 Pilihan Saya….

Ini adalah posting berbayar.

S4-3a

Salam semua. Satu dunia dah tahu kan pasal Samsung dah lancarkan telefon pintar tercanggih terbaru terhangat di pasaran pada hari Sabtu 27 April kan. Punyalah meriah hari pelancarannya sampai adik tadika kat kampong pon tahu.

OK.. saya taknak cerita pasal speksifikasi tepon ni sebab dah heboh citer dek orang kampong semua so kali nih saya nak cerita la serba sedikit tentang telefon Samsung Galaxy S4 ni yang menarik perhatian saya.

#1. Dual Camera Photo & Recording.

S4-9

Ciri pertama yang menarik perhatian saya adalah dual camera depan dan belakang…  Pernahkah korang semua ambil gambar dengan mengadapkan kamera ke muka dan snap gambar sendiri.. heheh… dengan S4 kini takyah buat gitu lagi.. Cuma perlu ambil gambar macam biasa aja dan dengan dual camera ni… korang boleh selitkan gambar depan dan belakang dalam satu paparan aja…. Senang kan…

#2. Kamera 13 Megapixel…. Walauwehh…!!!!

Korang tahu tak.. kamera DSLR saya yang serba canggih nip on 12 megapixel aja… dengan Samsung Galaxy S4 ni 13Megapixel.. lagi hebat dari kamera DSLR saya… jadi lepas nih takyah dah nak bawa kamera yg bagak-bagak kehulu-kehilir untuk cari bahan blogging.. bawa S4 ni pon dah cukup. Gambarnya memang terang dan jelas setanding dengan kualiti gambar DSLR……

S4-100

Gambarnya jelas dan terang hingga tulisan yg kecil cinonet  tu pon dapat dilihat dengan jelas

S4-101

Warna gambarnyanya menyerlah tanpa perlu buat sebarang editing pada gambar

S4-102

Terang dan jelas walaupun gambar diambil in-door….

#3 Sound & Shot

S4-8

#4 Air View & Air Gesture

Muahahakakakaa… ni yang paling menarik sekali.. boleh buat magik bro…. kalau korang pi kat galeri gambar dan nakmembelek gambar-gambar yang sudah dirakamkan… korang takyah sentuh pon skrin tepon tu… Cuma perlu lambai ke kanan dan ke kiri aja…. Sebijik macam cerita Starwars bro… lambai jer kekanan terus gambar berubah ke gambar yg seterusnya.. memang canggih gila….

Bukan tu aja… kalau korang surf ke internet dan nak scroll ke bawah…. Korang perlu lambai kebawah jer… takyah sentuh.. memang magik gila… peerrrrhhhh

#5 S Translator

Ni pon saya suka gaks… sbb korang record jer apa yang korang nak cakap then dengan S translator nih… tepon pintar nih akan terus translate apa yang korang rekod tu ke bahasa yang korang nak.. Sangat sesuai untuk orang yang selalu travel macam saya nih.. contohnya saya pergi ke Serbia la kan.. then nak tanya orang tempatan kat mana nak dapat restoran halal… saya perlu rekod “Boleh saya tahu dimana restoran halal yg terdekat” then dengan S translator nih… tepon tu akan jawab… “Могу ли да знам где је најближа кошер ресторан који” heheheh….

Tengok video nih kalu korang tak percaya tang S Translator nih…

Ok… kalau korang berminat dengan tepon pintar Samsung Galaxy S4 ni… dapatkan segera kat mana-mana kedai berdekatan.. harga tampal dia RM2199 tunaii… tapi korang carilah package yg terbaik dipasaran… hehehehe

Dan sebelum akhiri posting nih… korang kena gaks tengok satu lagi video ni…..

Ini pon menarik perhatian saya. Paling cool sekali bila kita boleh rakam suara kita sebelum atau selepas shot satu gambar dan hantarkan ke rakan kita. So bila rakan kita tengok jer gambar tu suara rakaman yang kita buat tu akan dimainkan.. Sangat sesuai untuk orang yang malas macam saya. So lepas ni.. ambil jer gambar terus rakam apa-apa yang patut berkaitan dengan gambar tu.. heheheh

 

Kita dah dapat pegang Samsung S4…..

Ini adalah posting berbayar.

S4-1

Hari Sabtu lepas (28/4/13) kecoh satu kampung pasal hari pelancaran telefon Samsung S4 yang teeeeerrrrrrbaru sekali… Nak dijadikan cerita… saya dapatlah jemputan untuk hadir ke majlis pelancarannya kat Blecube, Sunway Piramid… Kelas gitu beb.. pepagi buta pukul 8 dah terpacak kat sana dah…

S4-2

Sampai jer kat sana.. lepak kejap.. bersua plak dengan blogger-blogger GaNezzZzzZzz alam maya… Siapa yg tak kenal KakInaKL, Viruspadu, Shakiddo, Hazman Fadzil, Eyriqazz dan ramai lagi pon ada kat event tu.. seronok dapat jumpa mereka semua.. maklum la.. saya nih jarang sangat turun even nih…

S4-3

Orang ramai mula tiba dan kepada yang dah buat prebooking nak beli tepon Samsung S4 tu.. diorang dah start beratur… punye la semangat brader kita yg pegang jalur gemilang tu.. dia orang pertama yang beratur beb….psssttt… dapat S4 free ker????

S4-3a

Hehehe.. korang kenal tak… Awal & Liyana Jasmay pon ada sekali…. rugi kat sapa yang tak datang tu…

S4-4

Suasana makin meriah dengan adanya badut-badut professional nih… memang seronok tengok gelagat mereka sambil menunggu ketibaan VIP untuk pelancaran produk telefon pintar terbaru dari Samsung S4 ni.

S4-5

Hah itu dia dah sampai…

S4-6

Ni jer yg sempat dirakam sebab punyelah ramai reporter dan blogger yg hadir untuk buat coverage event nih…

S4-7

Yeaahh… Samsung S4 memang terbaik…

S4-8

Time untuk gode-gode telefon pintar Samsung S4 nih.. opppsssss.. takbleh bagi tahu sekarang.. kena tunggu posting saya akan datang kalau nak tahu apa keistimewaan dan kehebatan telefon ini…

S4-9

Masa saya tengah dok main-main ngan tepon Samsung S4 nih.. ada plak Bloggers yang lagi pemeZzZzz muncul.. Oklah. Promot skit Abang Nara ni dan RedDaddy serta KY pon ada sekali.. Bukan senang korang dapat promot free kat Sawanila.com ni.. hehehehhe

S4-10

Habis jerk at Bluecube, Sunway Piramid… saya bergegas pula ke Lowyat Plaza… Sampai kat Lowyat pon sama.. suasana memang meriah dok tunggu pelancaran telefon pintar Samsung S4 ini..

S4-11

Suasana memang cukup meriah dengan banyak aturcara sampingan yang diatur oleh pihak penganjur..

S4-12

Meriah sungguh.. tapi saya puas kerana dapat merasakan sendiri pengalaman mencuba gode-gode telefon pintar Samsung S4 terbaru yang ditunggu-tunggu oleh penggemar gadjet nih…. Tapi korang kena tunggu untuk baca posting saya yang akan datang ye.. sebab banyak cerita lagi yg menarik pasal telefon S4 ini yang saya akan ceritakan yang tak ada pada telefon pintar yang lain…. tunggu kemunculannyaa….

S4-13

 

Sedapnya Dutch Lady Chocolate Drink

Ini adalah posting berbayar.

 

Hello you all….. apa khabar??? Amacam ? dah cuba dah Dutch Lady Chocolate Drink? Hari tu saya ada cakap kan yang Dutch Lady Chocolate Drink ni sangat berkhasiat. Mari kita tengok apa yang berkhasiat nya

Kalsium Untuk tulang dan gigi yang kuat

Omega 3 & 6 Untuk menyokong system  pembelajaran dan kewaspadaan “ Alertness”

Vitamin B-Complex  mengandungi 8 jenis vitamin B – B2,B3,B5,B6,B7,B9,B12 yang berfungsi dalam penghasilan tenaga daripada makanan yang diambil bagi memastikan kita sentiasa bertenaga.

Antara fungsi vitamin B yang lebih spesifik adalah :

Vitamin B1 – diperlukan untuk penghasilan tenaga dari karbohidrat

Vitamin B2 – diperlukan untuk penghasilan tenaga dari protein, lemak dan karbohidrat

Vitamin B12 – diperlukan untuk penghasilan sel darah merah

Tengok baguskan khasiat Dutch Lady Chocolate Drink? Sangatlah sesuai untuk semua ahli keluarga.Minuman coklat , siapa yang mampu menolaknya sebab rasa dia yang sangat Lazat (Tasty) , penuh nutrisi (Nutritious ) dan yang penting EzyMix cuma tambah 200ml air panas ke dalam 4 sudu susu untuk minuman yang panas dan kalau nak sejuk tambah ais.

Harga pun amat berpatutan. Cuma RM8.00 (350g) dan RM17.90 (900g). Dutch Lady Chocolate Drink ada dijual kedai-kedai runcit berdekatan, pasaraya –pasaraya terpilih, kedai ubat cina, 7-11 dan 99 Speedmart. Saya pun beli kat 99 Speedmart kat rumah je.

Saya dan family pun dah mula minum Dutch Lady Chocolate Drink. Budak-budak suka la sebab rasa dia sangat berkrim . Afriena boleh minum sampai 2 gelas.

Saya pulak, saya suka Dutch Lady Chocolate Drink yang dicampur ais. Rasa dia menyegarkan dan bertenaga. Jadinya tak payah lah banyak kerja untuk satu gelas coklat yang menenangkan, cuma 4 sudu susu dengan 200ml air , tadaaaa siap , kejap je kan?

Dan yang paling menarik, ada peraduan tau!!!! jangan lupa untuk mencuba tau.  Caranya amat mudah sekali. Log on to Dutch Lady Malaysia’s Facebook page dan main permainan EZYMIX Party untuk menang  RM50 shopping vouchers setiap minggu atau discount vouchers untuk beli  Dutch Lady Chocolate Drink bila dapat hits a high score..

Tengok kat atas tu… saya dah dapat RM2 selepas bermain permainan itu untuk beberapa minit aja… Apa tunggu lagi… mana tahu anda pun boleh menang juga…..