Back To School

Lagi seminggu sekolah Ashraff n Afriena nak start. Rasanya semua dah cukup. Baju Sekolah dah siap beli dgn sekolah. Cuma kena cari tudung hitam je untuk Afriena. Alat tulis dah siap beli. Mahalnya alat tulis sekarang. Tu pun beli kat Tesco je.Buku-buku dah bayar kat sekolah, nanti dapat lah tu.  Beg sekolah and kasut sekolah tak payah beli, pakai je tahun lepas punya sebab baru lagi.

Tahun depan masing-masing dah darjah 3 dan empat. Makin banyak la homework.  heheheh Mama dia yang risau dengan homework sebab letih nak monitor homework ni. Nak kena tukar sistem pembelajaran dan sistem menyiapkan homework. Masing-masing kena buat dalam bilik masing-masing kot supaya takde aktiviti nak bergaduh, bergurau sesama sendiri. English and Malay speaking day masih diteruskan sebab senang nak monitor penggunaan ayat, tatabaha dan vocabulary mereka.

So, macam mana dengan persiapan sekolah you all? Buka sekolah nanti legalah sikit  dapur tu. Ni kalau tak asyik masak, masak, masak, cuci pinggan cuci pinggan adei…Ok lah got to go. Si kecik ni nak guna komputer. Oh Rayyan tak pi sekolah laggi tahun depan, tunggu umur 5 tahunla. pergi awal sangat pun nanti dia bosan kat sekolah.

4 thoughts on “Back To School

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *