Gambar lama

Hari ni dok belek-belek storage… terjumpa plak gambor saya masa zaman muder remaja…. gambor nih diambil pada tahun 1998 sebelum arwah abah bersara dari perkhidmatan disana.

gambor nih kat depan Sphinx kat Giza Egytp….

Masa saya pi sana hari tu.. tgh dok musim sejuk. So, bila angin bertiup.. rase sejuk sampai ke tulang tu.. kat tgh padang pasir pon sejuk gila…

Ni gambor family kat sana. Yang paling hensem berkupiah putih tu ler arwah datuk saya… Ummi saya yang kat tgh betudung merah tu, nenek sedara saya yang dok antara Ummi saya dan datuk saya. Paling kiri sekali sepupu saya dan couple husband and wife tu kira saudara gaks ler. Gambor ni ada cerita… masa kita orang pi site seeing kat sana, polis Mesir nasihat suh bawak polis pengiring, dan arwah abah cakap panggil orang paling besar sekali suh jadi polis pengiring… sampai-sampai jer nah mak datuk… tinggi giler.. lebih 7 kaki tinggi  mamat tuh…..

ni gambor naik unta… pengalaman naik unta nih yang paling best masa unta ni nak landing…. silap-silap boleh tersungkur….

oklah….. nanti kalau terjumpa gambor menarik lama-lama lagi saya post lagi….

1 thought on “Gambar lama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.