Hospital Again

After two weeks…. Sabtu lepas kena pergi jumpa doktor lagi. Follow up.  Kalau ada appointment ngan doktor haru lah pepagi kena keluar sbb first come first serve basis.Pukul 8.30 sampai, dapat nombor 6. Bagus jugak …boleh melepak makan kat cafe tu.Kena melayan bidak budak makan. Masing- masing amik omelette. Me n husband amik nasi lemak…kongsi je. My first nasi lemak for 2014. Makan sikit je pun…sbb tak berap umph.

Dah abis makanun dah  dekat pukul 10 baru naik atas. Kebetulan terserempak dengan kawan lama. Masa kay gynea pun jumpa dia gak… Hahaha kebetulan gynea sama, paed sama gitu.Maka ada benda nak buat time menu ggukan. bersembanglah kita, while boys tunggu kat luar, sbb ada tv.  Pukul 11 finally dapat jumpa Paed.Sebelum tu…kena timbang Afriena dulu. Berat dia camtu jugak tak naik pun.

spital

bila dah jumpa doktor…. Banyaklah yang di ceknya. Sebab Afriena ni selalu demam, doktor nak bagi dia flu vaksin, tapi Afriena tak nak. Hehehe… Cakap kat doktor, next follow up lah, inject dia.Cuma sekarang dia kena buat maintenance paru-paru dia and makan supplement untuk berat badan dan rambut dia. So sekarang setiap hari dia buat puff sendiri lah. Dulu 4 kali sehari, sekarang 2 kali sehari pastu sekali sehari. Next month nak travel, kena bawak lah nampaknya chamber and puff dia.

dah habis consult dengan doktor , laju je Afriena lari ke pintu…amboiii takut sangat nak lena inject, tapi doktor panggil dia balik… Amboi sayang..tak nak salam doktor ke?…. Hahaha Afriena salam, pastu doktor siap tease dia lagi. Kita inject nak? Terus muka berubah nak nangis. Itulah Afriena, masa hari tu pi amik vaksin pun dia satu klinik kasi gegar nangis. Act, doktor tu dah treat Afriena since 3 bulan lagi, doktor pun dah kenal dia. Masa dia 3 bulan dulu pernah masuk spital gak sbb  pneumonia. Umur 3 bulan lagi dah kena xray sbb paru- paru dia bengkak.  Lepas tu masuk lagi spital, masa umur 3 tahun….sekarang bila darjah 3 , kena plak macam ni? Tapi Afriena beruntung lagi sbb ada setengah budak tak boleh bersukan langsung, tapi Afriena masih mau bersukan, siap dengan kelas Taekwondo lagi kan.

1 thought on “Hospital Again

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.