Nappy Rash Cream-Tea tree oil based

Ni saja share pasal nappy cream. Hari tu Rayyan kena nappy rash… teruk jugak lah sbb nampak macam fungal infection. Sebab nye, mungkin cuaca panas atau mungkin antibiotik. Dah berapa kali pergi doctor, Doctor kasi cream yang steroid punya, nampak berkesan tapi kejap je. Last sekali doctor tu pening, dia cakap apa kata Puan try tea tre oli based. So dia cream yg dia jual. Nampak berkesan. So lepas tu malas la nak beli cream tu…so google around and finally jumpa cream ni, more for child use.

Pakai 2-3 hari nampak berkesan. infection kat kaki pun dah hilang. sian Rayyan sbb kalau hari panas je dia menggaru je. Cream ni bukan untuk nappy je tapi for all lah. I pakai sapu kat kulit kering eczema Afriena, kena gigit nyamuk and macam-macam lah…. Ni kira satu family pakai. So now memang lekat dengan this brand. Rayyan memang sensitip kulit betul, nappy kena stick dgn certain brand, nappy cream pulak takleh pakai yang biasa,,,Kalau tak sampai luka-luka dia garu..

I tak tahu ada jual kat farmasi ke tak, I beli online je kat Fabulousmom.com. kot-kot you all ADA SAME PROBLEM KE… now Rayyan kalau capai bekas ubat ni je, dengan rela hati  suruh sapu ubat… dia suka kot. bau pun sedap

1 thought on “Nappy Rash Cream-Tea tree oil based

  1. mimie

    klu mimie selalu guna cream jenama daktrin…klu yg lain2 mmg tak jln…sbb eman selalu kena gak rashes yg mcm fungal infection tu sapu 2 kali alhamdulilah kering jer…selalu kena klu lmbt sket cuci poo poo dia atau cuaca panas sgt…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.