Tahniah Malaysia

Tak kira , nak cakap gak tahniah untuk Harimau Malaya walaupun tak layak ke peringkat seterusnya. Sekecewa kita, kecewa lagi pemain-pemain Harimau Malaya kan.  Geram gak tengok semalam bola, penuh dengan aksi drama yang tak patut diadakan.Aksi drama yang dilakonkan oleh konon-kononnya singa-singa bertaring telah banyak membuang masa dan yang pasti merosakkan momentum harimau-harimau muda untuk berjuang. Pada pendapat sayalah kan, aksi-aksi drama ni boleh simpan untuk tontonan dalaman jela, sebab kalau berlakun macam tu macam mana nak show  that you betul-betul layak ke peringkat seterusnya? For me they don’t deserve it!

Semalam bila gol je , bersorak satu neighborhood including my two boys. Rayyan siap pergi tingkap cakap golllll (yang  bunyi more to dolllll). Tapi bila Singa dah sumbat satu gol semua dah macam  malas nak tengok. I pun layan citer Chuck je la. Sebagai peminat bola sejak dari kecik, satu kelemahan yang patut diperbaiki,

  • pertahanan patut lagi kuat, tak boleh leka
  • pemain kena rajin and cepat turun naik contohnya Kuna. rajin budak tuh turun naik
  • kena belajar macam mana nak atasi tekanan supaya tak cepat give up

And saya rasa, the best player should go to Khairul Fahmi Che Mat.glamer tuh. Sampaikan twitter trending pun no 3 babe. in the world okey.

Boleh cakap Asia best player lah… glamer dia selain main bola glamer dengan gossip. Eh you all tak baik tau dok citer pasal gossip dia dengan pempuan lain. kesian tunang dia n dia jugak. entah-entah tak betul. Kang citer tak betul tetiba jadi betul lagi kesian. Kita tak tahu apa yang terjadi antara mereka so janganla buat andaian. cuba kalau kita dok kat tempat dia? kalau baca komen kat fb tunang dia, mungkin masa tu dia marah who knows? biasalah perempuan.. muda lagi.angin amarah dia lain. Sebab tu kalau boleh jangan le siram minyak kat api nanti  marak plak. dapat tempias dosa fitnah kang. Jangan dok tokok tambah … I dok baca dalam twitter ada yang kutuk tunang dia, kutuk dia. no one perfect!!

1 thought on “Tahniah Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.