Our Vacation Wishlist

Semalam masa dok lepak tengah tengok TV, tiba-tiba boleh keluar tajuk pasal vacation wishlist. Pastu tetiba je dapat idea nak buat posting. hahaha.

Our vacation wishlist are

  1. Morocco – memang dah lama berangan nak pergi untuk honeymoon tapi takde duit lagi. Kitrang nak pergi sana sebab suka tengok keadaan kat sana, nak try makan makanan kat sana and offcourse nak merasa berposing kat bangunan dorang yang lawa and also berjalan dalam Assouq
  2. Japan – Nak pergi disneyland and nak tengok cara hidup orang Jepun kat sana
  3. Gold Coast -tetahujelah kenapa
  4. Europe – preferably Eastern Europe, sebab kat sana masih ada lagi tinggalan bangunan lama, makanan yang pelik-pelik, scenery yang lawa-lawa. Yang ni kalau boleh nak round naik Motor. hahaha ni tak tau boleh buat ke tak.Kena pakai duit banyak nih
  5. Egypt – Sebab nak tengok piramid??? Entahla… from the day 1 Kheirul dok cerita pasal  Mesir yang sangat trill tuh, I teringin nak pijak kaki ke sana…
  6. Pulau sipadan – yang ni kena tunggu anak besar, sebab we want to dive

Most of the reason pergi vacation adalah kerana nak merasa and tengok tempat orang. FYI I am not really into shopping. Cukup sekadar sightseeing. Kalau beli pun ala kadar jer. Bila lah dapat merasa one of them nih..

Ada lagi satu tempat we all nak pergi…Mekah. But this is not a vacation. Ia adalah untuk beribadat. Insya’ Allah dengan izinnya akan sampai nanti.

What is your vacation wishlist?

Ni gambar Kheirul masa dok Mesir…

1 thought on “Our Vacation Wishlist

  1. babybooned

    bab egypt tu i support habih. i’ve been there once and hope to go there again. insyaallah if ada rezki. best la pyramids tu.. they’re so magnificent, unbelievable!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.