Friso Brings My Family Out

Have you ever think how would you keep your family bonded? Like Sawanila Family…. memang important. Because every weekday we only spent 5 hours together… yela yang lebihnye time tidur. So every morning wake up, Ashraff especially mesti cakap, Mama no need school..then I reply let’s wait for weekend.then , dia pun dengan sedih cakap ok….

Ye lah weekend selalu diistiharkan Family Day dalam keluarga kami… So for Family day, I would normally prefer to go out. Far , near doesn’t matter as long as we can be together…
Ok, ok kenape penting sangat Family day…..

Family Bonding – itulah masa yang sesuai and masa yang terbaik untuk bersama -sama, time tulah boleh bergelak ketawa sesama, keluar outing sama-sama, makan sama-sama.

Out Of the Box – Selalu weekend , we all suka outing. tak kisah pergi mana pun. Sama ada outing pergi Zoo ke, Tu-tush (a.k.a playground ka, movies ke,tak pun shopping groceries….. time ni bila outing dorang mcm keluar dari cengkerang la… banyak benda luar yang dorang tengok tau.. at least kalau outing, dorang tau nak socialise dengan org lain. betul tak. cuba tengok, budak yang selalu spend time kat rumah , selalu takut nak jumpa org. tapi biasalah, Ashraff and Afriena ni terlebih “mesra”.Dengan Monyet pun dia boleh kawan sbb dia boleh cakap kat Monyet…” Hello Geng…


“Learn New Things” – Biasala.. kalau keluar mesti banyak benda baru yang dapat dorang belajar, I kasi contoh la….. asal nampak something aja, mesti cakap… Papa look Lorry, Mama look crane.., Banyak benda dorang belajar.. dari takde benda yang dorang tau kepada banyak benda dorang tau….

Sharing – ye… sharing is important… worse case kalau malas nak pergi jauh, paling dekat kiterang pergi picnic or main layang-layang, so masa ni la dorang belajar kongsi-kongsi … yela share makan, share tarik layang,tarik rambut takde la….Sharing is important, kalau tak susah nak survive dalam hidup..betul tak

Gain New Experience – Satu lagi.. experience!!!! bukan experiment… We all satu family suka swimming… so swimming la yang mengembirakan hati my kiddos.. selain dapat main air, my kiddoss dapat jugak belajar berenang. caya tak AShraff boleh berenang Freely??? menyelam pun boleh tau…


Release Tension – You all ingat amma appa dorang je tension??? Ashraff and Afriena pun ada stress tau. Hari-hari kat sekolah kena belajar, main aka gaduh dengan pangyau(kawan), bangun awal pun stress tau. So time ni la nak release tension. Budak release tension senang je, bawak dorang buat yang dorang suka. Apa Asharaff and Afriena suka buat untuk release tension?? pergi Tutush atau swimming….

Kesimpulan nye…. Family Day is very important for my kids and off course to all kids in the world. I know bukan semua orang senang, Kalau takde duit pun boleh enjoy Family day kan.. At least buat kerja cat-cat kat rumah, masak sama-sama , camping ke or makan sama-sama pun boleh enjoy. yang penting macam mana kite meraikannya…

By the way, we are going to Nuffnang Friso Family Day Out on 29th November 2008 @ One Utama Kizsports & Gym and everybody is invited to participate. But not that all.. we are looking more to win a dream vacation of a 3 Days 2 Nights trip to Disneyland Hong Kong for 2 Adults and 2 Children fully sponsored by Friso!

Lastly, my kids always say “Minum Susu Setiap Hari… Badan Sihat Suka Hati….


Just to share a little bit of our family outings in our own way…..

Follow Up Events:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *