Perintah Kawalan Pergerakan

Habis je pantang 100 hari, ingat boleh mula dengan bercuti, start work out Kat luar.,.tapi Allah Maga Mengetahui.

Covid 19 punya pasal, kita kena berkurung dalam rumah. Boring Tak?

Mau Tak boring. sejak berpantang memang lamabtak jejak shopping mall. kalau keluar masuk mall cuma pergi tempat yang dituju like pergi makan ke Tuje. Sayang pun baru sekali tgk. Sempat lah dating kejap

Takpe ininujian Allah nak tengok kitansabar ke Tak

So dlm dok rumah ni, kita masak je. masak pun kena bercatu dah. Bukan APA kalau habis bahan mentah nak kena keluar beli barang kan. kalau boleh Tak nak bagi pun encik suami keluar. bahaya weh.

So spa kami buat Kat rumah?

Selsin main game, kemas rumah, masak, kami juga bersenam bersama Michiko.

Dia ajak buat Tabata n kickboxing… Fun ok!.. yang penat dia lah..

Celebrate birthday Rayyan dengan 🍩 je.. as long as he is happy with it…Alhamfulillsh

Pantang 44 Hari je

Alhamdulillah..pantang dah habis. Nak Masuk 2 bulan baru boleh update. Mana Tak nya Ada je benda yang nak kena buat. Pantang Kali ni senang. most of the tips, I follow Dr Imelda’s. Banyak tips yang berguna.

Masa pantang, I rehat secukuonya. Jaga makan Dan makan dengan betul. Maksudnya., Buah, sayur, ikan, ayam semua makan.

Kenny Rogers pun Kita ngap
Buah Naga bagus untuk penghadaman

Buah..setiap hari I makan buah betik, sangat mwmbantu proses penyahtinjaan. Selain tu makan buah Naga, buah epal. Harap cukup la bekalkan vitamin C Dan serat

Salmon , nasi n sayur this is is one of may postpartum menu

Sayur – I makan semua sayur. Yang menjalar ke apa ke, makan je. Sayur selalunya buat stir fry, buat sup mcm sayur petola campur suhun Dan telur. Sayur sawi, masak rebus. Brokoli, carrot ,peria, semua makan je

Sandwich telur untuk lunch

Protein – ikan , ayam and telur. I makan semua. Selalunya ikan bakar n stim. ayam plak buat ayam bakar. Telur boleh dikatakan setiap hari. Ada rebus, scramble. Tauhu pun Ada masak sup. Sedap Tau

Alhamdulillah bila makan mcm ni, badan rasa sihat, Luka pun cepat sembuh. I bertungku setiap hari. my Gynea pun rekomen bertungku. Kali ni Dan buat Masa ni breastfeeding journey sangat lancar. Minum air secukupnya. Air losing, susu Segar, yogurt Dan jus. Siap boleh Pam and simpan Kasi beku. Senang nak keluar dating Ada susu untuk sicomel.

Dua budak comel

Alhamdulillah…itu je boleh cakap. Bila tengok muka anak², besarnya nikmat Allah beri. Semoga mereka.menjadi anak² yang soleh Dan solehah

Birthday encik suami

Hari kejadian adalah 18 Jan 2020. Plan ngan Afriena buat surprise. Hahahah, taklehshare ngan boys Kang kejap kejap tanya…Kek settle tempah ngan homebaker . Sebab nak something yang premium, kurang manis . Taknak yang Kat kedai sbb Kat kedai selalunya manis terlampau, pastu kek sama je sokmo.

Sabtu kebetulan anak² yang sekolah menengah Ada merentas desa so habis xtvt dorang baru boleh celebrate. cake pun , the baker yang delivered it quitely.

Moist Banana Alted Caramel cake with cream cheese frosting.. sedap sangat. Sebijik ni dua Hari je langsai semua.

So pukul 12 camtu anak²sampai, terus ambil keluar kek,then panggil papa. Konon cakap Ada orang Cari. Menonong dia keluar pi depan..hahaha Tak perasan dia ngan kek atas meja. Simple je. Nyanyi Birthday song..pastu makan kek pastu keluar lunch. Kami keluar makan nasi budu Kat A Hassan , Awan besar. punya lah lama Tak makan budu..fuhhh sedap betul..

Dah setahun kot Tak datang. Masing² berselera makan. Anak jepun suka na dengan ayam Kampung goreng.
Ada ulam, sayur celur, budu, gulai kawah,telur itik masak lemak, paying tempoyak which Rayyan je yang makan kot, ayam Kampung goreng,and off course budu
Birthday man..sambil makan sambil tidurkan anak. ❤️❤️❤️
So kecik yang Tak berapa kecik taknak duduk kerusi VIP dah.. semua nak Sama ngan orang lain.kalau Kat rumah pinggan pun taknak pinggan plastik, dia nak pinggan kaca macam orang lain
My plate… mcm nak repeat plak

Anw..Happy Birthday Papa..semoga sentiasa dirahmati Allah.