Cuti-cuti@Hotel Sentral Johor Bahru

Hai korang ? Ape aktiviti cuti sekolah kali ni ?? aku percaya ramai yang ada aktiviti sendiri whether nak berholiday dalam negara atau overseas.. agak2 kalau korang nak jimat kos bolehlah pilih bercuti dalam negara je .. banyak tempat menarik yang boleh kita visit kalau nak bawak anak-anak berholiday .. Hotel-hotel kat Malaysia pun ape kurangnya memang marvellous so  korang boleh choose je yang mana nak stay .. tapi kat sini aku nak share satu hotel kat JB ni.. service, staff , hotel semua best .. harga pun tak mahal sangat .. Jauh dari KL ?? Its ok sekali sekala nak bawak anak holiday ape salahnya .. ye tak ? Jauh perjalanan luas pemandangan uolls ..

So this time aku nak share kat korang pasal Hotel Sentral Johor Bharu. Hotel ni terletak dekat Jalan Tenteram, Tanjung Puteri .. dekat je dengan stesen keretapi KTM and Tambak Johor –Singapura dalam 7km je .. dari hotel pun dah boleh nampak Singapore … rase macam nak cross over je .. hee.. Aku pun mula-mula blur nak cari hotel nak stay kat JB ni .. dok google sampai lenguh tangan ni aku tengok kat apps traveloka ade promosi hotel hebat .. harga pun memang sangat mampu nak stay .. ape lagi aku pun terus booking je kat apps traveloka tu .. service and semua facilities pun tiptop,  layanan staff pun best .. bukan takat tu je, kawasan hotel ni pun strategic dekat dengan KTM, kedai makan , Bazaar karat , Tambak Johor , JBCC pun jalan kaki je uolls dari hotel dah sampai .. best kan !

Hotel Sentral Johor Bharu ni offer 143 bilik yang korang boleh choose to stay .. ikut pada harga serta kemampuan korang .. Bilik Superior dia adalah antara bilik paling murah kat hotel ni .. Dengan keluasan 18-20 kaki persegi sangat lah selesa untuk stay even bawak anak-anak .. Setiap bilik berkonsepkan moden , selesa , kemas , bersih and korang akan berasa tenang bile berada dalam bilik hotel .. Dalam bilik ni ade terdapat 1 katil queen atau 2 katil single yang korang boleh request ikut keselesaan korang .. Facilities yang korang boleh enjoy kat dalam bilik ni contohnya work desk , toiletries percuma, air mineral percuma … bathrobe besar .. siap ade seating area lagi, like bench panjang yang korang atau anak-anak boleh duduk santai sambil tengok view bandar JB or layan internet .. sebab bilik ni offer free WiFi uolls .. Boring-boring tu boleh la layan youtube or nak layan blog ke ..best kan !!

Kalau korang rase bilik ni sempit untuk anak-anak boleh la ‘ upgrade’  ke bilik Deluxe Room atau family room.  Untuk bilik Family ni korang akan rase lebih selesa .. lebih besar dan ade 1 katil saiz king and 1 katil single .. Pada mereka yang berkemampuan bolehlah booking bilik suite.. elegant sangat sangat .. walla ! Korang jugak boleh nikmati banyak lagi kemudahan seperti kalau nak  check in tu mudah dan simple je … parking pun percuma siap berbumbung lagi .. Pool pun best uolls .. ade outdoor adult and kids pool.. memang mandi bertemankan angin santai yang sejuk gittewh !.. Yang lagi best tu hotel ni ade buat banyak promotion untuk harga bilik paling murah dan jugak untuk meals deals .. Marvellous !

Antara aktiviti lain yang korang boleh plan nak buat lepas check-in adalah shopping dan shopping!! ..

Rutin biasa uolls … JBCC mall yang grand dan terbesar di JB pun depan hotel je .. jalan kaki pun dah sampai tak payah nak cari teksi or bawak kereta .. JBCC ni pun link dengan terminal untuk ke Singapore.. Rase-rase kalau dah boring ke boleh la singgah jap ke Singapore tapi jangan pulak tak bawak passport … menangis je kat check point nanti .. hee .. Lepas dah penat shopping, malam tu korang boleh layan Bazaar Karat .. Bazaar Karat ni macam nightmarket la and sangat famous di JB .. macam-macam ade pilih je mane korang nak beli .. Hah Jauh ?? tak la uolls jalan kaki 2 minit sampai dah .. Memang layan !

Breakfast buffet ??  memang la sangat lazat .. puas hati sangat sebab banyak pilihan makanan Asian and international pun ade .. memang rambang mata nak pilih uolls .. Pelbagai jenis kek dan kueh yang sedap .. omelete pun terbaik .. cuisine lain untuk lunch dengan dinner lagi variety macam dimsum, sushi , grill , sate , salad  and dessert yang sangat… super yummy ! Korang jangan lepaskan peluang enjoy breakfast, dinner and lunch dekat Terrace vIew Café yang terletak di ground floor .. Suasana café yang sangat tenang dan santai memang sangat selesa untuk uolls nak lepak makan … ade jugak Hi-Tea buffet untuk weekend and public holiday .. so don’t miss up ye ! Café ni open dari pukul 6.30 pagi until 11.00 malam ..

If korang still dok google cari hotel mane nak stay dekat Jb … so Hotel Sentral Johor Bharu la yang sangat sangat best and worth place to stay .. Untuk sesape yang nak book online korang boleh la book dekat hotel website or if lagi nak senang and korang boleh dapat dengan harga serendah RM 69.90 bolehlah korang book Hotel Sentral Johor Bahru di Traveloka apps .. Korang pasti sangat teruja dan puas hati

Arissa Aqilah is 8 months

Sekejap je 8 bulan .  Rasanya umur lapan bulan lah dia demam teruk sebabnya naik gigi.  2-3 hari jugak demam. Sakit kepala tak cukup tidur jangan cakap lah. Now dah sihat dah . Alhamdulillah. Last Saturday, 26 May dah jumpa Paed dah. Kena inject peha gebu untuk Pneumococcal . Nasib baik tak demam. Umur 7 bulan lagi Aqilah dah start berdiri. Merangkak umur nak 6 bulan lebih. Dalam 4 orang anak dia lah paling cepat milestone tapi gigi lambat naik. Paed ada cakap kalau dia berdiri jangan bagi berdiri lama sangat, angkat dia sbb Paed kata kaki dia takut nanti bengkok. Itulah cepat sangat dia. Apa yang motivate dia? abang-abang dan kakak, kucing-mucing kat rumah, mainan merata dan tangga. letih tau kejar sikecik ni.

Aqilah dah pandai dah… tak nak dengan orang lain. Bagi dia mama is everything dah. Sekarang dia minum formula dan breastfeed. Mula-mula reluctant jugak nak bagi formula tapi sebab masa dia naik gigi dia suka gigit sampai luka berdarah terpaksa beli susu dan botol. So sekarang ni siang minum botol dalam 2-3 kali campur dgn direct feed. Malam plak fully direct feed. Minum botol pun tak nak ngan orang lain nak mama jugak yang pegangkan. haih..

Apa-apa pun dia lah penghibur hati lara satu family. Kalau dia nangis rasa macam nak tutup telinga je. Saja nangis kuat. Dari umur satu saat samp[ai umur sekarang..suara kuat.  Kalau keluar pi mall, masuk lift semua orang dia nak tegur. friendly betul. Kalau mandi..mesti tak nak keluar mula lah nangis time pakai baju. Kalau orang makan, dia pun mesti nak ngadap jugak mintak nak makan sama. 

Lazada: DUIT RAYA SHAKIN’ DEALS

Assalamualaikum semua..

Salam Ramadhan…

Apa khabar kalian semua? Puasa ke tak hari ni hehehehe…dah dekat nak raya ni, baju raya dah beli? Kasut Raya dah beli? Kuih Raya dah tunjuk? Dalam berbelanja jangan lupa yang tak mampu ye, berpada-padalah berbelanja. 

Sebut pasal berbelanja aka shopping, mesti ingat Lazada kan? Nak tanya korang, dalam sehari berapa kali korang “window shopping” kat Lazada? BUkan tak tahu korang ni, Asal boring je, masuk Lazada tengok barang, segala benda nak tengok kat Lazada.. Senangg..

Macam I ni yang ada baby, Lazada lah tempat melepaskan tension. Tengok barang, selalu bukan tengok je, terbeli pun ada. Dia macam addicted tau ngan Lazada..hehehe Ada je nak beli. Baju baby, lampin baby, kasut baby, makanan kucing..semua lah..

Alang-alang korang masuk Lazada, korang join lah DUIT RAYA SHAKIN’ DEALS , Mana tau untung sabut, dapat voucher ke. Sapa nak kasi duit free weiii..boleh buat shopping raya lagi. betul tak?

Korang tau tak macam mana nak join? Meh nak tunjuk

Cara dia seperti di bawah

Mesti kena download app tau dan jangan lupa log in. Kalau tak log in memang tak dapek nak nolong. Takleh nak shake. percayalah sebab I lupa nak log in, pastu tunggu je tak keluar benda

Tengok shedule dia…

Senang tak? Ada 3 sesi untuk setiap kali main deal ni. Cer tengok time dia kat bawah. KAlau korang takut lupa snap n buat wallpaper phone. Setiap sesi ada 5 kali percubaan. goncanglah telefon anda seadanya, tapi jangan sampai tercampak keluar. Ingat tau GONCANG TELEFON BUKAN KOMPUTER, BUKAN NOTEBOOK. Sebab tu dia suruh download app kat Telefon. hehehe

Bukan susah pun, 5.30 pagi, lepas sahur sambil-sambil nak tunggu Subuh, boleh buat, 12.30 tezgah harı time lunch hour (korang jangan pi makan plak) boleh shake. 9.30 malam, sedang elok lepas terawih, boleh lah… itu bergantunglah kalau dah habis terawih kan. pandai-pandai korang lah eh?

I pun dah berapa kali shake hehehe..

oh ya… jangan lupa layan Video Raya Lazada. Romantik gilerr

Jangan lupa tau.. Shakin’ Deals ni bermuda dari 22 Mei hinge 4 Jun, Tak lama dah tu. Sambil-sambil check Lazada jamu mata tengok Riang Ria Raya Sale , boleh lah join Shakin’ Deals. Tadi Pagi , I dah dapat voucher Rm10. hehehe sapa nak bagi..kalau bukan Lazada.