Tongkeng Ayam goreng kunyit

lauk fav anak-anak ni. Dorang kalau nampak tongkeng ayam kat AEON, senyum je dorang. Pastu siap tanya, tak nak beli ke bontot ayam ni mama? Hish apa lah makan bontot ayam, tak sedaplah, katanya mama lah… tapi dorang jawab, sedap lah mama..

terpaksalah beli and masak. Berebut 3 beradik tu makan. Selalunya kalau beli tongkeng, I buat goreng kunyit macam ni lah. Malas nak goreng satu satu. Kalau goreng gini tak payah letak minyak dah. Cuci bersih-bersih, buang bahagian unwanted, pastu perap dengan garam kunyit halia sejam dua, then masukkan dalam kuali kasi kering air dia. Bila air kering minyak ayam akan keluar, bolehlah kacau goreng sampai sedikit garing, then letak sayur dan bawang, Kejap je masaknya, kalau kurang rasa, tambah garam. Letak cili potong pun sedap. Dah siap

Ni kira lauk budget ni, mana-mana yang hujung bulan dah kering boleh masak macam ni je. No joke okay. Sedap dan boleh buat lauk. Tambahlah telur mata.

Senangkan?

Pusing-pusing Koh Lanta

 baru nak update blog pasal jalan-jalan pusing-pusing kat Koh Lanta.  Ni gambar masa Rayyan tengah tunggu nak keluar lepak dengan kucing-kucing kat sini semua cute kaki pendek comel lah 

 Pergi pantai yang kat belakang hotel masa ini 10:00 stay sejuk lagi .Pasu kat Seri Pantai ambil gambar tak mandi pun gila sejuk

Budak dua orang ni sebenarnya nak mandi tapi takleh mandi sejuk kan

Ni kira First time lah aqilah pergi vacation tepi pantai – Aqilah si pipi merah

 

 Yang gambar-gambar kat atas tu gambar-gambar yang kita ambil masa pusing-pusing dekat Koh Lanta

best jugak lah pi sana, makan murah tak crowded macam kat Krabi