Our 9th Anniversary

Alhamdulillah semalam genaplah umur perkahwinan kami berdua yang ke 9. Baru 9 tahun berkahwin rupanya.No celebration pun yesterday and I didn’t cook anything specials, because the husband said, kita makan sandwich je. But bila dia balik kerja, he cook something special. What his special meal? Dia masak maggi which always specials for me.

Ahsraff pun cakap, you don’t have to cook tonight mama because I just want to eat sandwich. ye la ikut selera dia je. Actually semalam kitarang berempat keluar pi shopping mall after school. Since no Chinese school sebab cuti due to UPSR, so bawaklah dorang keluar. Lagipun last weekend tak keluar pi shopping mall. I kena seminggu sekali sedut udara shopping mall, saja cuci mata, tengok gelagat orang and tengok barang kat supermarket. Keluar dengan 3 orang anak sangat la mencabar. Yang si Rayyan plak tak nak  stroller, jalan tak nak pegang tangan, nak naik escalator sendiri, nak bawak bakul sendiri, haish pening. Nasib baik Ashraff tolong setelah kena cubit sekali. Beli barang sikit then makan time. Tanya dorang nak makan apa, saja je dorang menonong masuk Papa John Pizza.

encem boy yang konon dah besar

Ajak pizza hut tak nak memilih betul. Rayyan masuk je, jerit-jerit panggil papa, maybe dia ingat papa tunggu kat dalam restaurant kot.We ordered for six pax dan tambah satu baked pasta. Lama gak lepak makan ad finally , pizza tak habis pun. So got to pask and bing home. Tu yang Ashraff cakap tak payah masak tu. Malam dorang makan pizza, pastu Ashraff makan chicken sandwich, Afriena n Rayyan pak hantu butter, so bread n butter.Segelas susu coklat, cukup la dorang, like happy ever after. Senang mama tak payah bertungkus lumus masak, bersihkan dapur. Tapi kalau hari-hari makan cam ni, mesti I rindu nak masak .

Gambar yang dihantar kepada papa, bukti yag kiterang makan pizza…thank you for the claim

Budak-budak tak sekolah for a week so everyday ada je aktiviti, so semalam bawak dorang swimming. I pun dah lama tak buat 2-3 lap, sekali buat lenguh badan. Malam semalam rasaa macam panda sebab Rayyan kejap-kejap bangun, rupanya dia nak demam. So pagi, here I am, mata panda and so sleepy.

swimming time

To husband, Happy anniversary…. and for those yang wish esp kat twitter :), thank you

9 thoughts on “Our 9th Anniversary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *