Laksa Nyonya

Hari Ahad tukan lepas abis kelas memasak, balik rumah lepak dulu… letih gaklah . Letih berdiri.I kan special sikit takleh berdiri lama. Dah abis rest, tengok tv manja-manja dengan anak-anak and husband, baru pi masak. Bebudak nak makan hotdog, so Kheirul yang masak lah and Kheirul plak nak makan Laksa nyonya. SO ikutkan je. Cepat-cepat keluarkan ayam sebab kena buat kari kering and tumis sambal.

My version laksa nyonya mesti ada kuah + kari ayam kering +sambal tumis. Bila 3 rasa bersatu di tambah dengan rasa berangin daun pudina…perr memang sedap. Kali ni Laksa nyonya takde kerang sebab abis  kat kedai.Malas nak menapak ke pasar. Masak dengan apa yang ada.Mee dia pulak kita pakai mee nasi tikus err Loh Su Fun.

Sedap….

 

 

4 thoughts on “Laksa Nyonya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *