Let’s bake muffin !

Semalam Kiterang 4 beranak ada projek. Projek buat muffin.4 beranak tu terdiri daripada mama, Ashraff, Afriena and Rayyan.Kiterang start after dinner. Papanya balik lambat sebab banyak kerja kat opis. So After dinner, kemas – kemas meja, then start la. Afriena kena ayak tepung sambil dibantu oleh Rayyan. Rayyan sibuk je, dia kacau tepung dengan tangan. pengsan betul jaga sikenit ni. Ashraff pulak kena mash banana sebab kiterang nak buat banana muffin. And me as the mandur, terpekik-pekik dengan Rayyan jangan kacau.

Sambil dorang buat kerja dorang sambil dibantu oleh Rayyan,, I bancuh wet ingredient pastu mix semua. Pastu scoop dalam cup. brebut memasing nak tolong scoop. No no no, nanti sepah dapur. Kejap je buat muffin, pastu masuk dalam oven bakar.  Dapatlah dalam beberapa biji kot tapi panas-panas lagi dorang dah makan. Budak bertiga makan muffin panas sambil gelak-gelak. Yang kelakar Rayyanlah, dia pun sibuk nak korek-korek muffin orang. Happy tengok dorang 3 beradik ni. Kelakar Rayyan tau, Ashraff tak suap dia, dia pi tarik telinga Ashraff pastu peluk-peluk suruh orang suap.

Actually the muffins are for Afriena’s party hari ni. Dah siap pack tapi pagi tadi bangun, I rasa macam tak cukup je, terus defrost mince chicken buat mi goreng plak. Semalam masa dorang dok busy buat muffin, I dengar dorang nak buat muffin suruh papanye blow candle. I think dorang plan surprise kot. Pandailah … birthday papa dah lepas. Maybe dorang ingat pasal muffin birthday 2 tahun lepas kot.

 

One thought on “Let’s bake muffin !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *