Looking for Bread maker

Dah lama dah I dok mencari breadmaker… any idea apa brand yang ok? Harga yang berpatutan, tahan lama and tak besar sangat.

I’m looking for BM450 kenwood, tapi tak tau ok tak kot kot you all ada pakai ker kan… kalau you all pakai, nak taulah ok ke tak? Reason kenapa nak beli sebab rumah I ni semua suka makan roti, tapi kat sini limited choise. Kalau nak beli roti wholemeal or roti pelik, we have to drive ke Bangsar nak beli roti saja. And we all tak suka roti dihiris nipis.. suka tebal-tebal.

Kalau you all ada yang pakai Bread maker boleh tak sharekan dengan I?

7 thoughts on “Looking for Bread maker

  1. Liz

    saya suka noxxa breadmaker. tp takde jual kat mall la. dia ada dealer sendiri. kalau akak nak, akak cuba dptkan info and cari dealer dia :)

    Reply
  2. sauda

    Saya beli Kenwood BM450 putih. Tak besar sangat, quite compact. Boleh buat roti seberat 1kg.

    Setakat ni okay. Ada delay timer, ada selection of crust, boleh uli dough even bake a non-yeast cake.

    Puas hati. Saya beli di Sen Heng Giant Kelana Jaya. Harga RM5++ (not more than RM550).

    Reply
  3. Dan

    Yang Sauda sebutkan tu mesti BM250 dan bukannya BM450. BM450 adalah model baru menggantikan BM350. Tadi saya tengok di Homedec harganya RM829 setelah dipotong harga sebanyak RM70. Ada percuma penimbang bernilai RM199. Kalau saya belum ada BM350 yang sudah berjasa bertahun-tahun tu, sudah tentu saya sudah tangkap BM450 tersebut.
    BM350 saya tu bukan saja digunakan untuk membuat roti berbagai jenis (terserah imaginasi), malah berfungsi juga sebagai pengadun dough untuk pizza dan donut. Lebihan roti pula dipotong dadu dan dipanaskan di dalam breadmaker untuk dijadikan croutons. Best….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *