Makan Kat Restoran Terapung Umbai

Ini cerita 2 minggu lepas, apa taknye tukang amik gambar lambat nak upload gambar. Ni masa kat Melaka, kiterang pi malan kat Umbai. Pergi beramai-ramai dengan geng MyIris Creations.Tempah tiga meja gitu.

Sampai je, round-round dulu kat situ. Ada memacam jual tapi tak beli pun cuci mata jer.Tudung saji tu lawakan tapi dah ada beli kat Kraf Melaka hari tuh. Tapi bentuk 4 segi.

Ha ni port bebudak….merasalah dorang nai kereta tuh..15 minit dok pusing situ. layankan jer asal dorang senyap.

Pastu kiterang ke gerai no 7 kot. tengok jer ikan sbb  semua dah siap order by organiser.Siakap, lala, ketam

Sotong, kupang, kerang

Nampak tak stroller kaler pink tuh. Afriena suruh beli. Waaaaa tak payahlah lecehlah mainan kat rumah pun dah tak termain.

Sambil menunggu makanan, bebudak pi main plak..

Hi ni nama gerai dia

Ashraff and Afriena main kereta. Pastukan ada sorang awek dok sibuk anggar keret Ashraff. sampai kena sound ngan tokey dia. tah apa-apa budak pempuan tuh.

peace yo….

Ha nilah lauknya…. Siakap sweet sour. Mak aih podas gilosss kuah nye. berasap telinga tapi abis I makan sengsorang sbb orang lain layan ikan bakar and ada sepinggan lagi. Not bad rasa dia cuma ikan tuh terlebih garing. A lil bit dry.

Yang ni terbaeekk punya. Sotong goreng tepung. Garing diluar, moist di dalam. bebudak sukalah

Sayur ni, Kheirul kata sedap, I tak makan sebab dia cakap pedas.Tidak mahu amik risiko sakit perut..Semua kata sedap.

Hi Ini kupang sedap Kupang masak cili. Pedas jugak tapi anak orang lain selamba je makan. Isi dia manis sah sahlah sebab freshkan.

Selain tu ada ikan bakar jugak… tengoklah meja kiterang tuh… Ha yang sebelah tu meja sebelah pulak.

Ni lepas makan… semua dok pakat nak amik gambar Rayyan maklumlah semua yang datang tu Photographer..

Amacam ada hensem tak saya? Saya sudah ada gigi tau… tak lama lagi saya dah boleh jalan tau….Time ni dia dah meragam nak susu dah Rayyan ni. And sedikit panas masa nih.

GPS Position : N2 09.306 E102 20.291

4 thoughts on “Makan Kat Restoran Terapung Umbai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *