Rayyan yang tak duduk diam

Baru ada masa jap nak bercerita pasal Rayyan.Kala tak asyik citer pasal makan jer.Rayyan sekarang dah nak masuk 5 bulan. cepatkan!!! Now dia adalah tersangat expert bab guling mengguling. Asal letak ters meniarap kalau boleh time minum susu, tidur pakai baju semua dia nak dalam posisi tertiarap. Sampai Afriena pun tak paham kena adik dia suka meniarap. Last weekend kena inject yang 3rd dose dah.Dia dah agak lasak dah sekarang sebab walaupun dia meniarap, tapi selalunya akan bergerak  dari satu tempat ke satu tempat. Hari ni paling jauh dia bergerak adalah dari depan TV ke cot dia dalam jarak 1.5 meter. Baru letak hilang rupanya kat cot dia dok main dengan toy abang and kakaknya.

Tu baru meniarap, kalau dah merangkak tak tau macam mana. Kang ada je jumpa bawah meja, tak pun kat bilik-bilik lain. NAib baik kat rumah semua katil ala-ala rendah so no chance for him nak masuk bawah katil. As for his Abang and Kakak, sampai rumah je dok berlari terkam Rayyan. Rimas budak tuh. So far dia suka berkawan dengan Abang and kakak dia. Dorang dok layan dia main toys. Oh ya Ashraff and Afriena every puasa half day jer. Balik rumah pukul 1 mesti mintak nak makan. Takpelah slowly belajar.

Note: Excited tengok progress anak-anak sebab I adalah orang pertama perasan anak boleh buat tu ni. Dulu Maid jer yang dapat tengok first

2 thoughts on “Rayyan yang tak duduk diam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *