Dapat Tangkap Orang Tidak Beratika Mencuri Gambar Di Facebook

Angin satu badan bila tengok orang lain curi gambar kita dan letak kat facebook. Kalau ambil gambar dan mintak izin takper la gaks… ni bukan setakat curik… dia siap buang watermark tu….

Hampeh.. kepada sesapa yang tidak beratika macam budak dogol nih… mari kita ajar dia skit… dogol macam nih lah yang merosakkan industri blogging di Malaysia  ni…

(click gambor)

Ini bukan kalu pertama dogol nih mencuri.. bahkan dah berkali-kali….. saya peratikan dogol

LAUK PAUK/KUIH MUIH KELATE

di facebook nih selalu MENCURI gambar…….

Kepada tuan punye page Lauk Pauk/Kuih Muih Kelate tuh.. tolong mintak maaf secara rasmi…. sebelum kami mengambil tindakan keatas anda….

Ini gambar asalnya

UPDATE TERKINI : 23 April 2010

Page Laksa Kelantan itu sudah dipadamkan

16 thoughts on “Dapat Tangkap Orang Tidak Beratika Mencuri Gambar Di Facebook

  1. baby102

    i pun pernah kena gambar di curi, sakit hati betul. yg lagi buat geram, sebelum ni selalu jugak dia bagi comment kat blog i. tapi okla dia mintak maaf lepas tu, tapi lepas i tanya dia la. mcm2 kan org ni.

    Reply
  2. Kak ta

    mmg patut sekeh palo dio.. pandai curi hasil kerja orang lain.. boleh dia kata ruang terhad, sebab tu buang watermark.. hampeehh..what a lame excuse.

    Reply
  3. din

    salam.saya pun sama malah jabatan kerajaan pun ada yang curi photo saya untuk jadikan portal jabatan dia orang..saya dah tak kisah..lantak lah..

    Reply
  4. Siti

    salam yatie,
    i think u should put your watermark bigger in the middle ker so if crop pon is still there… if dah besar2 watermark dia nak curi gak tak tahu kah bak ckp apa kan….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *