Masakan semasa berpantang

Dah malas dah nak tulis pasal menu berpantang nih.. tapi cerita pasal makan.. mesti nak gaks share…..

Antara menu yang boleh dijadikan pilihan semasa berpantang nih adalah:

Ikan Bawal Putih Steam

Ikan bawal putih steam nih.. lawan dia ngan Sayur Bayam Rebus….

selain drp tu….  Sup Ikan Merah pon sedap gaks untuk dijadikan lauk utama semasa berpantang

hah.. kalu pekener sup ikan merah ni lawan dia ngan sayur kobis….

kalu nak resepi.. pepandai ler search resepi kat sini yer….. nun ada kat hujung atas sebelah kanan blog nih

8 thoughts on “Masakan semasa berpantang

    1. yatie

      hehehhe.. kak ina mmg dah rasa jemu.. nasib tak jadi popeye.. sbb selalu sgt mkn bayam….. jemu jugaklah… tak tau dah nak mkn apa…

      Reply
  1. feera

    salam…
    emm..thnks sudi kongsi resepi masa berpntang.tp,nak tnye,sayur bayam ngn kobis leh mkn ke?org kater sejuk.nk mkn syur,sawi je yg leh mkn.

    Reply
    1. Yatie

      untuk saya these sayur okla… saya cuma tak mkn benda /sayur yang menjalar like timun,petola/labu/ kacang panjang, yang ni memang saya dapat rasa lah kesan angin dia. yang lain ok je… ikut kesesuaian badan ….kalau ok oklah….yang penting mkn sayur…. makan berzat sbb kita kena menyusu… and get back our energy

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *