Mee Kampung Pek

Ni kalau member sekolah baca pasl Mee Kampung Pek mesti bengkek kan. Kat my facebook ada orang tanya apa Mee Kampung Pek tuh.Masa balik kampung hari tuh, dok nampak 2-3 biji buah kedai nama Mee Kampung Pek antaranya kat Melor and satu lagi on the kat Rantau Panjang. Tak tahu tu original punya ke tak. SO Kheirul cam nak rasa lah kan cam na Mee Kampung Pek tuh. So on the balik KL, singgah la kat Kampung Pek untuk Beli Mee Goreng. I beli 2 bungkus, buat makan dalam kereta. I beli yang specialnye.sebungkus RM5, punyalah banyak and lauk pauk ada ayam, telur, sotong and udang… rasa dia still sama mcm 10 tahun dulu kot or lebih…

Ha sesapa nak rasa Mee goreng dia, boleh lah singgah kat Kampung Pek (Kuala Krai – Machang). Selain Mee goreng ada gak mee sup, tapi tak pen\rnah try lagi

Ha ni lah rupa Mee goreng dia. Sebab dia banyak I only boleh makan separuh jer, lagi separuh bungkus balik suap kat budak-budak makan malam…dorang pun suka

Bila Makan mee ni, I teringat masa kecik-kecik dulu bila my father balik kerja malam mesti dia bungkus Mee nih, and akan kejutkan kiterang makan. Tapi normally tak larat nak memalam kan, so simpan for breakfast. I miss my parents now….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *