Monthly Archives: November 2008

Nara Seafood kat Tanjung Lumpur

Hi you all…

Ni I saja je nak you all menjamu mata.. kalau nak menjamu selera kena la pi sana….

Ini cerite, I pernah tempek kat Mari-mari makan dulu tapi sekarang nak refresh balik sbb ada org dok tanya I, kat mana nak makan best kalau pi Kuantan. Ha meh sini nak kabo, My husband org Kuantan, Medan Tok Sira .Dia cakap, kalau setakat kat Kuantan, jalan tutup mata pun no hal. Anyway, I nak kabor le sikit pasal tempat makan kat Kuantan. beberapa bulan yang lalu sebelum puasa, kiterang ada pi Cherating, hajat sebenar nak carik ikan Patin kat Termeloh, so bermalam la la kat Cherating. Best tak ayat ni, lunch kat kemaman,dinner kat Tanjung Lumpur, Tidur kat Cherating and Beli Ikan kat tepi sungai di Termeloh.

Berbalik kepada cerita asal, ni lah tempat makan yang sedap dan I rekomen utk di lawati.

Nara Seafood kat Tanjung Lumpur, Tanjung Lumpur ye bukan Kuala Lumpur!!!

Makanan dia sedap, segar dan murah.

Total bil yang kiterang bayar ada RM58 sahaja. percayakah you all… percayalah…

Let’s see what we’ve ordered:

Steamed fish – Ikan kukus ni di kukus ngan lobak Asin, halia and bla and off couse dorang letak nampla sauce. I dah try resepi, main agak agak sodap, tambah cili padi sikit terangkat beb. nak resepi,??? check kat SawaRecipe yer, FREE

Sotong goreng tepung – biasa je, tapi order gak sbb bebudak suke makan

Kangkung Belacan – sedap, mcm biasa dorang letak nampla sauce, ada ikan jeruk and kepala udang. S-E-D-A-P

Sweet Sour Lala – Yang ni memang sedap sbb Ashraff makan tak ingat appa amma dia, dia nye mei mei pun tak tak sempat makan, kulit je tinggal. sedap …. and I dah try masak cam gitu… nak resepi??? cam biasa check kat SawaRecipe…

so you all Jamu mata ye!!

Di ulang!! harga makan kat situ ialah RM58 shj termasuk, nasi putih dan juices .

So, kalau poi sana jgn lupa singgah kat Tanjung Lumpur.

Pregnant ke?

Pregnant ke??

Itu lah selalu soalan yang selalu org tanya when I was prengnant. Maybe my tummy so small kot. But end up my babies out with 3++ kg tau. My weight masa pregnant is 60kg but after beranak turun 48kg and now keep on that number.

look at the pic below.

Caya tak ni perut I masa pregnant 4 bulan lebih (nak masuk 5 bulan)???

Hari Khamis Malam Jumaat

Petang Khamis tuh… I was very the busy. yela pukul 5pm dah kena cabut opis sbb kena fetch kiddos from kindy. We had plan for malam Jumaat. so together with my sister, fetch them with some KFC pcs with her. I drove selaju 100kmh (mana boleh laju-sbb asyik dapat saman je kan) dalam 15 minutes dah sampai kindy. 10 minute spent time to wait for them to have shower then, sampai rumah gedebak gedebuk semayang asar. 15 minute masa di ambil untuk slow talk dgn 2 budak nakal tuh.

Me: Guys, mama going out with papa tonight ok! So, you’ll stay with untie ok

Ashraff: ok mama

Afriena :(buat muka 14) no, no untie

Me: Afriena, mama going out , papa at work so mama going to fetch him. ok?

Afriena: mama take papa?

Me: Yes

Afriena: ok

So, lampu hijau dah dapat, I tukar baju, tukar kasut then keluar rumah dgn hati yang sedih sbb kena berpisah dgn dorang for few hours. nak nak bila dorang cakap, bye bye mama, see you… I love Mama….

So lepas tu sekali lagi pecut keter ke Jalan Conlay, 15 minuts sampai, jemput suami tersayang then head back to my office.

Nak tahu apa kiterang buat, malam jumaat tuh??? Kiterang tengok James Bond – Quantum Of Solace. You all dah tengok??? Citer not bad la but not reach my expectation la. Abis je citer terus balik, AShraff dah tidur but Afriena, still waiting for me. I bukak je pintu terus peluk I then ala romantik la skit ngan dia. Ashraff, kiterang angkut masuk bilik dia while Afriena still nak hug hug lagi.

Itulah cerita hari Khamis malam Jumaat. You all ingat aper???